10 Nisan 2018 Salı

Elmalı Bademli Çörek




Malzemeler:
-200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 adet yumurta sarısı
-1 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket vanilin
-1/2 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
İçi İçin: 
-3 adet elma
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 su bardağı badem (iri çekilmiş)
-1 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
-1 adet yumurta akı
-file badem
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurup buz dolabında 30 dk dinlendirin.
İçi için elmaların kabuklarını soyup rendeleyip toz şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıp badem ve tarçını ekleyip soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurdan cevizden büyük parçalar kopartıp yassılayıp ortasına elmalı harçtan koyup poğaça şeklinde kapatıp önce yumurta akına batırıp sonra file bademe bulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirip soğuyunca arzuya göre üzerlerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails