14 Mart 2018 Çarşamba

Peynirli Kır Pidesi (mayasız)




Malzemeler:
-2 su bardağı yoğurt
-1 çay kaşığı karbonat
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-1 kase beyaz peynir
-1 çay bardağı lor peyniri
-1 adet kuru soğan
-1 adet kırmızı biber
-1 adet yeşil biber
-1/2 demet maydonoz
-pul biber, kara biber
-zeytinyağı
Hazırlanışı: Soğan ve biberleri ince olacak şekilde doğrayıp yaklaşık 2-3 çorba kaşığı zeytin yağında kavurup pul biber ve kara biberi ekleyip karıştırıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Peynirleri derin kaseye koyup çatal ile ezip maydonozu ince doğrayıp soğuyan soğanlı karışımla birlikte peynire ekleyip karıştırın.
Derin kab içerisine bir miktar un koyup yoğurt, karbonat ve tuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup 10 dk dinlendirin.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp hafif unlu zeminde merdane ile çok fazla inceltmeden açıp ortasına peynirli harçtan koyup kenar kısımlarını içe katlayıp pide şekli verin.
Hazırladığınız pideleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip kenarlarına sıvı yap sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails