15 Mart 2018 Perşembe

Kaburgalı Yahni



Malzemeler:
-300 gr kaburga
-2 su bardağı nohut (2-3 saat sıcak suda beklemiş)
-2 adet kuru soğan
-1 çorba kaşığı domates salçası
-1 çorba kaşığı biber salçası
-tuz, pul biber, kara biber
-zeytinyağı
-su
Hazırlanışı: Soğanları yemeklik doğrayıp düdüklü tencereye zeytinyağı koyup soğanlar pembeleşinceye kadar kavurup salça ve baharatları ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Kaburgaları salçalı karışıma ekleyip 5-10 dk kavurup nohutları ekleyip karıştırın ve nohutların üzerini geçecek kadar su ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 35-40 dk pişirip yemek dinlendikten sonra servis yapın.

(nohutun pişme süresi cinsine göre değişiyor)

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails