29 Aralık 2017 Cuma

Pratik Profiterol



Kalbimizden Geçen Hakkımızda Hayırlı Olacak Dualarımızı Mübarek Cuma Hürmetine Sen Kabul Et Allah'ım

Sizlerde benim gibi hafif tatlı lezzetlerden hoşlanıyorsanız kesinlikle denemeniz gerekiyor :)

Malzemeler:
-5 adet yumurta
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 çorba kaşığı tereyağı
-1,5 su bardağı su
-1,5 su bardağı un
Kreması İçin:
-3 su bardağı süt
-1 su bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı nişasta
-2 paket vanilin
Üzeri İçin: pudra şekeri
Hazırlanışı: Krema için tencereye vanilinler hariç bütün malzemeyi koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamur için tavaya su, şeker ve tereyağını koyup kaynamaya başlayınca unu ekleyip 5 dk kavurup ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Ilıyan hamura teker teker yumurtaları teker teker kırıp mikserle çırpıp hamuru krema poşetine koyup ucunu makasla kesin (uc takmanıza gerek yok) yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine istediğiniz büyüklükte hafif aralıklarla hamuru sıkın.
170 derecelik ısıtılmamış fırında kabarana kadar pişirip kabarınca fırının kapağını hiç açmadan dereceyi 150 dereceye ayarlayıp iyice kızarana kadar pişirip fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan kremaya vanilinleri ekleyip mikser ile 5 dk çırpıp sıkma torbasına koyup soğuyan profiterollerin alt kısımlarından minik delik açıp içlerini krema ile doldurup üzerlerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.

Afiyet olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails