27 Kasım 2017 Pazartesi

Sadrazam Lokumu



Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
Kreması İçin: 
-2,5 su bardağı süt
-1 çay bardağı toz şeker
-4 çorba kaşığı un
-2 paket vanilin
Islatmak İçin: 1-2 su bardağı soğuk süt
Üzeri İçin: hindistancevizi
Hazırlanışı: Krema için tencereye süt, şeker ve unu koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kek için çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup mikserle köpürene kadar yaklaşık 10 dk çırpıp un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız harcı döküp kaşık ile yayın.
170 derecelik fırında çok fazla kurutmadan pişirip pişen keki  boylamasına ortadan kesip sıcakken rulo yapın ve sardığınız ruloları  beze sarıp soğumasını bekleyin.
Soğuyan kremaya vanilinleri ekleyip mikser ile pürüzsüzleşene  kadar çırpın.
Rulo sardığınız kekleri açıp üzerlerine krema sürüp tekrar rulo sarıp istediğiniz genişlikte kesip kestiğiniz lokumları önce süte batırıp sonra her tarafını hindistancevizine bulayıp buz dolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
(bir tepsiden iki adet rulo çıkıyor ve her bir rulodan 10 adet toplamda 20 adet lokum çıktı)
Afiyet Olsun :) 


1 yorum:

rengarenkyakamoz dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor, en kısa zamanda denemek istiyorumm :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails