7 Haziran 2017 Çarşamba

Süt Şerbetli Etimek Tatlısı




Malzemeler:
-1 paket etimek (klasik)
Kreması:
-1lt süt
-1 adet yumurta
-2 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı nişasta
-1 çorba kaşığı irmik
-2 paket vanilin
Şerbeti İçin:
-2 su bardağı şeker
-2 su bardağı süt
Üzeri İçin:
-2 paket toz şanti
-1,5 su bardağı soğuk süt
Süslemek İçin: Hindistan Cevizi
Hazırlanışı:Büyük dikdörtgen borcama etimekleri yerleştirin.
 Etimeklerin sık olması şart değil şerbeti dökülünce etimekler yayışarak boşluklar doluyor)
Şeker ve sütü tencereye koyup bir taşım kaynatıp etimeklerin üzerlerine dökün...
Nişasta, un, irmik, süt ve yumurtaları tencereye koyup iyice karıştırıp orta ateşte ara ,ara karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatıp vanilinleri ekleyip karıştırıp tencereyi ocaktan alıp hazırlanan muhallebiyi sıcak olarak şerbetli etimeklerin üzerlerine döküp soğumaya bırakın.
Şantiyi soğuk süt ile çırpıp soğuyan muhallebinin üzerine eşit şekilde yayıp üzerine bol hindistancevizi serpiştirip buzdolabına koyup soğuk olarak servis yapın...
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails