1 Aralık 2016 Perşembe

İzmir Köfte



Malzemeler:
-500gr kıyma (ben az yağlı dana kıyma kullandım)
-1 adet yumurta
-3 adet patates
-4 adet yeşil biber
-1 adet kuru soğan
-7-8 dal maydonoz
-2-3 çorba kaşığı galeta unu veya 2 dilim bayat ekmek içi
-tuz, kara biber, kimyon
Sos İçin: 
-2 çorba kaşığı salça
-3 diş sarımsak (rendelenmiş)
-1 su bardağı sıcak su
-2 çorba kaşığı  zeytinyağı
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı: Köfte için 1 adet kuru soğanı rendeleyip maydonozları incecik doğrayın.
Derin kab içerisine kıymayı koyup yumurta, galeta unu, baharatlar ve rendelenmiş soğanla doğranmış maydonozu ekleyip 15-20 dk yoğurun.
Yoğurduğunuz kıymadan yumurtadan biraz küçük parçalar kopartıp elinizle oval şekil verip fırın tepsisi yada borcama köfteleri dizip 175 derecelik fırında 20-25 dk pişirin.
Patatesleri iri olacak şekilde elma dilimi doğrayıp kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Sos için tavaya zeytinyağını koyup sarımsakların kokusu çıkana kadar kavurup salçayı ekleyip 2-3 dk daha kavurup sıcak suyu ekleyip bir taşım kaynatın.
Biberleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın.
Pişen köfteleri fırından çıkartıp aralarına kızarttığınız patatesleri yerleştirip biberlerle süsleyip üzerlerine hazırladığınız sosu gezdirip 15-20 dk daha pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails