28 Kasım 2016 Pazartesi

Açma Poğaça



Mutlu, huzurlu, sağlıklı ve bereketli sevdiklerimizle birlikte geçireceğimiz güzel bir hafta diliyorum :)

Kat kat içi yumuşacık dışı çıtır, çıtır harikamı harika nefis bir lezzet şiddetle tavsiye ediyorum.

Malzemeler:
-2 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 paket toz maya
-1 çorba kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Hamuru Toparlamak İçin: 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
Arası İçin: 200gr tereyağı (oda sıcaklığında)
Üzeri İçin: 2 adet yumurta sarısı


Hazırlanışı:Derin kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri ekleyip hafif ele yapışan yumuşak hamur yoğurun (hamuru iyice yoğurduktan sonra toparlamak için elinize 2-3 çorba kaşığı sıvı yap döküp hamura yedirin)
Hazırladığınız hamuru mayalandırmadan 7 eşit parçaya kesin.
Her bir bezeyi hafif unlu zeminde servis tabağı büyüklüğünde açıp oda sıcaklığındaki tereyağını açtığınız hamurlara pay edip her tarafına yayarak  sürün.
Yağladığınız 7 parça hamuru üst üste koyun ve açabildiğiniz kadar ince açın.
(en üste koyacağınız hamurun yağlı kısmı alta gelecek şekilde hamurun üzerine yerleştirin yağlı olursa oklavaya yapışır açamazsınız)
Açtığınız hamuru önce 4 eşit parçaya kesip her bir parçayı 8-10 dilim olacak şekilde kesip rulo sarıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. (mayalanınca çok kabarıyor)
Hazırladığınız poğaçaların üzerini sofra bezi yada mutfak bezi ile örtüp 1-2 saat tepside mayalandırın.
Mayalanan poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirip sıcak yada soğuk servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

2 yorum:

Ada Deniz dedi ki...

ellerinize sağlık:)))

Nil dedi ki...

Görüntü süper.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails