19 Mayıs 2016 Perşembe

Dereotlu Kıyır Poğaça




Malzemeler:
-200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-2 adet yumurta
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1/2 demet dereotu (ince doğranmış)
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
İçi İçin: beyaz peynir
Üzeri İçin: yumurta sarısı, susam
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda yassılayıp ortasına bir miktar peynir koyup istediğiniz şekli vererek kapatın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız poğaçaları yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails