11 Nisan 2016 Pazartesi

Pratik İmam Sarığı












Her şeyin gönlümüzce olduğu mutlu, huzurlu ve bereketli bir hafta geçirmemiz dileğiyle :)

Malzemeler:
-4 paket yulaflı bisküvi (ben eti başak yulaflı kullandım)
-2 paket toz şanti
-1 su bardağı soğuk süt
Islatmak İçin: 1 su bardağı süt
Bulamak İçin: 1 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri İçin: 
1 paket bitter çikolata (80 gr)
-2 çorba kaşığı süt
-1 çay kaşığı tereyağı





Hazırlanışı: Toz şantileri 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın. (koyu kıvamlı olacak)
Bir tane bisküvinin üzerine krem şanti sürüp üzerine yine bir tane bisküvi koyup tekrar krem şanti sürüp tekrar bisküvi koyun.  (her pasta 3 adet bisküviden yapılıyor) parmaklarınızla alttan ve üsten bastırarak bisküvilerin birbirlerine yapışmasını sağlayıp kenarlardan çıkan fazlalık krem şantiyi parmağınızla kenarlarına yayarak sürün.
Hazırladığınız bisküvilerin kenarlarını  süte batırıp hindistancevizine bulayın.
Üzeri için sütü hafif ılıtıp tereyağı ve bitter çikolatayı süte ekleyip çikolata eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak eritip  hazırladığınız pastaların üzerlerine birer tatlı kaşığı dikkatlice döküp buz dolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails