17 Şubat 2016 Çarşamba

Bükme Katmer



Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık harika bir lezzet... Kısaca şiddetle tavsiye edilir :)

Malzemeler:
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık  su
-1/su bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Yağlamak İçin: 250 gr tereyağı, 1 çorba kaşığı tahin
Üzeri İçin: sıvıyağ
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bez ile örtüp 15dk dinlendirin.
Tereyağını eritip içine tahini ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamuru dört eşit bezeye ayırıp ilk bezeyi hafif unlu zeminde açabildiğiniz kadar ince açıp üzerine tahinli tereyağından kaşık ile gezdirip fırça ile her tarafına sürüp  rulo sarıp kendi etrafında döndererek şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Diğer kalan üç bezeyi de aynı şekilde hazırlayın.
Katmerlerin üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails