25 Ekim 2015 Pazar

Çiğ Köfte



Malzemeler:
-1 kg çiğ köftelik bulgur
-400 gr yağsız kıyma (iki kez çekilmiş)
-2 adet kuru soğan
-4 adet yeşil biber
-6 diş sarımsak
-1 demet maydonoz
-5-6 dal taze soğan
-2-3 dal nane
-2 çorba kaşığı biber salçası
-1 çorba kaşığı domates salçası
-2 adet limon suyu
-2 çorba kaşığı nar ekşisi
-1,5 çay bardağı zeytinyağı
-tuz, karabiber, kimyon, pul biber, tarçın 
Hazırlanışı: Soğanları ve sarımsakları rondodan geçirin.
Biberleri ve yeşillikleri ince ince doğrayın.
Çiğ köfte tepsisine bulguru koyup üzerine kıyma hariç bütün malzemeyi koyup yaklaşık 10 dk iyice ezerek yoğurun ve kıymayı ekleyip bulgur ezilene kadar yaklaşık 1 saat yoğurun.
Son olarak doğradığınız yeşillikleri ekleyip 5-10 dk daha yoğurup elinizi suya batırıp ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp sıkarak şekil verin.
(tarçın köfteye ayrı bir lezzet veriyor bu ölçüye 1 tatlı kaşığı kadar eklerseniz yeterli gelecektir)

Afiyet Olsun :) 


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails