17 Haziran 2015 Çarşamba

Mısır Gevrekli Kurabiye



Malzemeler:
-1 adet yumurta
-125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı sıvı yağ
-4 çorba kaşığı nişasta
-3-3,5 su bardağı un
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Dışı için:
-2 paket bitter çikolata (160gr)
-1/2 çay bardağı süt
-1 tatlı kaşığı tereyağı
Kaplamak için: mısır gevreği
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup malzemelerin hepsini ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayarak şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirip soğumaya bırakın.
Dışı için Küçük tencereye süt ve tereyağını koyup ısıtın ve çikolatayı ekleyip kısık ateşte eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın.
Soğuyan kurabiyeleri ilk olarak  erittiğiniz çikolataya  sonra mısır gevreğine bulayıp 10 dk bekletip servis yapın.

Afiyet Olsun :)

1 yorum:

Bizim Mutfak-Aysel dedi ki...

Bu kurabiyeleri ben de çok severim, elinize sağlık, sevgiler, hayırlı ramazanlar...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails