30 Mart 2015 Pazartesi

Bal Badem Tatlısı



Malzemeler:
-3 adet yumurta
-250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 çay bardağı şeker
-1 çay bardağı irmik
-1 çay bardağı çekilmiş badem
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
Şerbeti İçin: 
-3 su bardağı toz şeker
-4 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri İçin: fındık
Hazırlanışı: Şerbet için şeker ve suyu tencereye koyup 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Derin kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırlanan hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar kopartıp fırın tepsisine hafif aralıklı olarak yerleştirin.
Üzerlerine fındık batırıp 150 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirip fırından çıkartıp ılık şerbeti sıcak tatlının üzerine döküp soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails