15 Mart 2009 Pazar

Meyveli Tartölet


Malzemeler:
-200gr margarin
-2 çorba kaşığı pudra şekeri
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
-portakal kabuğu rendesi
Kreması:
-1 yumurta
-2 çorba kaşığı nişasta
-1 çorba kaşığı un
-3 su bardağu süt
-2 paket vanilya
-portakal kabuğu rendesi
Üzeri İçin: Muz,kivi,çilek,portakal
Hazırlanışı:Hamur için tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıp 12 eşit parçaya ayırıp yuvarlayın...
Tartolet kalıplarını sıvı yağ ile yağlayıp yuvarlanan hamurları avucumuzun içiyle yassılayıp tartolet kalıplarına yerleştirin ve çatal batırın bütün hamura aynı işlemi uygulayın önceden ısıtılmış 170derecelik fırında yaklaşık 20dk pişirip soğumaya bırakın...
Krema için bir tencereye tüm malzemeyi ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın...orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirip soğumaya bırakın..
Soğuyan tartoletleri kalıplarından çıkartın ve soğuyan krema ile içlerini doldurun isteğe bağlı üzerlerini değişik meyvelerle süsleyin dolapta soğuttuktan sonra servise hazır....
Afiyet Olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok şık Görünüyorlar ellerinize sağlık....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails